Naprapati

Naprapater gir manuell behandling av muskel-og leddplager, både akutt, kronisk, forebyggende og rehabiliterende. Pasientens anamnese (sykehistorie), undersøkelser og tester danner grunnlaget for den individuelle behandlingen. Det legges stor vekt på å analysere og forebygge underliggende årsaker.

Fysioterapi

Behandlingen retter seg mot å gjenskape normal funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Ved å kombinere ulike behandlingsteknikker kan behandling hos naprapat redusere muskelsmerter og nedsatt bevegelse.

Hva gjør en naprapat?

En naprapat starter behandlingensforløpet med en anamnese. Det betyr at naprapaten stiller deg spørsmål om din sykehistorie. Denne samtalen legger grunnlag for videre undersøkelser og tester.

Videre følger behandling av både primærområdet og sekundærområdene. Primærområdet er der skaden stammer fra, der den oppstår i kroppen. Sekundærområdene er ofte der du kjenner smerten.

Hvilke behandlingsmetoder bruker naprapaten?

En naprapat bruker hendene sine til både testing og behandling. Eksempler på slike behandlingsteknikker kan være: Manipulasjon, ledd mobilisering, triggerpunkter, massasje, tøyning og trening. I tillegg har vi hjelpemidler som trykkbølgebehandling, IMS (nåler) og rådgivning innen ergonomi. Her på Plexusklinikken vil du alltid få øvelser med deg hjem slik at du selv kan påvirke resultatet av behandling og samtidig forebygge at det skjer igjen.

Alle medlemmer i NNF er utdannet eller under studier ved Naprapathögskolan i Stockholm. Naprapatstudiet i stockholm er et fireårigheltidsstudium. I tillegg gjennomgår uteksamerte naprapater en ettårig turnustjeneste før det søkes om autorisasjon.

Våre naprapater

06-farger

Mats Finsen

NaprapatPT
FacebookInstagram

Plexusklinikken AS, Idrettsveien 16a, 1400 Ski.